Midsommar på Väsby!

Varmt välkomna till vårt midsommarfirande på fredag. Programmet inleds klockan 13. Under dagen blir det folkdans, stångresning, dans kring stången, fiskdamm och lekar för barnen.
Tombola. Försäljning av korv och fika.
Varmt välkomna till vårt midsommarfirande på fredag. Programmet inleds klockan 13. Under dagen blir det folkdans, stångresning, dans kring stången, fiskdamm och lekar för barnen.
Tombola. Försäljning av korv och fika.

Se filmklipp från nationaldagen 2016!
https://youtu.be/UB9Z0Cj48R4

 

vattenaffisch

Välkomna till Väsby Kungsgård

Ni är alltid välkomna till Väsby Kungsgård. För 25 kronor per person får ni en guidning. Skolbarn i kommunen får gratis visning. Förboka gärna på 0224-106 37 eller på info@vasbykungsgard.se

 

Res i Georg Grissbachs fotspår

En bussrundtur som följer vattnets väg i delar av det stora vattensystem som byggdes upp under 1500- och 1600-talen. Vi får höra om avancerade maskiner som drevs av vatten, passera 1600-talsstaden Sala, stanna till vid Sala silvergruva, åka förbi dammvaktarbostället Måns Ols och se stora dammar. Sedan avslutar vi med fika vid det vackra hembygdsmuseet Väsby Kungsgård. Det genomgående temat är den tekniska revolution i Sala som genomfördes av den erfarne tyske gruvexperten Georg Grissbach.
13 september kl. 14:00
Tidsåtgång c:a 2,5 timmar.
Begränsat antal platser kvar. Pris: Busstur + fika 100:- medlemmar, övriga 150:-
För intresseanmälan och mer praktisk informationVäsby Kungsgård, 0224- 106 37,

Prylloppis på Väsby

Härmed inbjuds ni till att delta på vår årliga ”Pryllkloppis” lördagen den 16 maj 2015
kl. 10 – 14 på Väsby Kungsgård.
Det är medlemmar i Sala Hembygds- och Fornminnesförening samt övriga medlemmar i hembygdsföreningarna i Västmanlands län som erbjuds möjlighet att sälja sina prylar här. Passa på att ”städa” i förråd, skåp och lådor för att glädja andra och ge plats för lite nytt.
Eget bord och/eller ev. partytält i parken kostar 100 kr.
Hyra av bord inne på logen 150:- (begränsat antal).
Vi öppnar för uppackning kl. 8.00.
Efter kl. 14.00 packar vi ihop ev. överblivet.
Kaffe, korv och festis finns att köpa. Museérna är öppna.

Har du frågor eller vill anmäla ditt deltagande ring eller maila Maivor Nyberg på Väsby Kungsgård.

Välkomna att besöka oss

Väsby Kungsgårds museum har öppet måndag – fredag 13.00-16.00.
Receptionen öppet måndag – fredag 8.00 – 16.00.

Äldre årsböcker

En av våra medlemmar som saknar föreningens årsbok från 1952 till sin samling, är intresserad av att komma i kontakt med någon som har den och kan tänka sig att sälja ett exemplar. Hör gärna av er till Väsby. Tel 0224-106 37.

Vi fick stöd av Sala Sparbanks Miljonen

  • puffbild miljonen 2014
    Sala Hembygds och fornminnesförenings planer att producera en kortfilm som levandegör Väsby Kungsgård och den gamla sägnen om kärlekshistorien mellan Gustav II Adolf och Ebba Brahe, kommer nu att bli verklighet, då vi får 50 000 kronor ur Sala Sparbanks Miljonen.
    Vi är oerhört tacksamma för att Sala Sparbank ger oss denna möjlighet som hjälper oss att stärka intresset för Salas historia. På bilden ser vi vår ordförande Ulla-Britt Holmér tillsammans med en av de som ska producera filmen, Niklas Ulfvebrand.